Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Kunder som har bilar med sladd får mer hos Bilprovningen

Har du bil med sladd? Då har vi något gemensamt, nämligen att vi värnar miljön. Det vill vi uppmuntra genom att ge dig något extra när du besiktar bilen hos oss.

Dåliga däck drar mer bränsle. För att inte belasta miljön mer än nödvändigt får du som har bil med sladd en utökad däckkontroll (värde 160 kronor) helt gratis när du besiktar bilen hos Bilprovningen.

Gratis utökad däckkontroll

Vi kontrollerar mönsterdjup, lufttryck, skador och om däcken är snedslitna (vilket kan indikera att fram- eller bakvagnsinställningen är felaktig). Dessutom får du allt sammanställt i ett protokoll.

Prata med din tekniker

Tala om för din tekniker att du har en bil med sladd och gärna vill utnyttja erbjudandet om att få en utökad däckkontroll helt gratis.

Fler goda råd om däck hittar du under www.bilprovningen.se/dack.

Gratis laddning av bilen

Vi erbjuder publik laddning av elbilar. Det är vi först med i branschen. Servicen är gratis och erbjuds på följande fyra stationer till att börja med.

Laddlösningen kommer från Vattenfall och är uppkopplad till InCharge laddnät. Du kollar enkelt om laddstolpen är ledig på InCharge app.

Fler miljötips hittar du under www.bilprovningen.se/miljötips.

Branschledande på miljö

Bilprovningen är ett av få besiktningsföretag som är miljöcertifierat och den enda aktören som uppfyller den nyutvecklade versionen av ISO 14001.

Bilprovningen klimatkompenserar sedan 2008 för tjänsteresor och sedan 2016 för samtliga utsläpp som uppstår till följd av verksamheten.