Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Har du fått en inbjudan från Bilprovningen

Bilprovningen får många frågor kring den inbjudan som vi skickar ut som en extra service till Sveriges fordonsägare. Här hittar du all information som gäller inbjudan eller påminnelsen som vi skickar ut.

Här publicerar vi några av de vanligaste frågorna vi får in. Alla frågor och svar om inbjudan och påminnelsen hittar du via länken nedan.

Till frågor och svar - aktuellt just nu                              

Ändra

Har du fått en inbjudan med föreslagen tid som du vill ändra tid, datum eller station på? Den tiden ändrar du enkelt i vår internetbokning.

Boka tid för besiktning                               

Ägarbyte

Har du fått en inbjudan för ett fordon du inte längre äger? En föreslagen tid avbokas automatiskt i samband med ägarbytet. Tiden är inte längre aktuell, och den nya ägaren får ta kontakt med ett besiktningsföretag för att besikta fordonet.

Bekräfta

Vill du boka den föreslagna tiden bekräftar du den med förskottsbetalning före det datum som står på inbetalningskortet. Vill du betala senare eller på stationen kan du enkelt boka om din tid via internetbokningen.

Bokning

Har du redan bokat en tid, men fått en inbjudan med en annan tid? Inbjudan tas fram några veckor innan de kommer hem till dig. Har du varit i kontakt med oss och bokat en tid inom den perioden hinner vi inte ändra inbjudan och den föreslagna tiden är ersatt med din bokade tid. Logga in på internetbokningen om du vill kontrollera vilken tid som är bokad.

Boka tid för besiktning...