Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Besök från Etiopien

Bilprovningen i Rissne

Bilprovningens vd Benny Örnerfors tar emot delegationen från Etiopien.

Vissa dagar blir lite annorlunda än andra... I dag hade vi besök av en transportdelegation från Etiopien som var här för att förkovra sig i hur vi i Sverige ser på och kontrollerar trafiksäkerheten.

Etiopien är i en fas där de planerar och skall göra en hel del omfattande uppgraderingar av landets infrastruktur. Det var en blandad grupp på cirka 20 personer med blandade befattningar. Allt från politiker, ministrar och polischefer till folk från vår motsvarighet till transportstyrelsen. Vi delade på gruppen så att jag fick ta ena halvan medan Benny (vår vd) tog den andra halvan. Det hade ju lätt blivit lite trångt i hallen annars. De skulle, förutom hos oss, även besöka Polisen, Trafikverket, Näringsdepartementet och några andra företag. Dock var vi de enda på besökslistan som aktivt håller på med fordonskontroller.

De blev fascinerade över hur många punkter vi kontrollerar och konstaterade att det förmodligen inte fanns så många bilar i Etiopien som skulle klara sig igenom våra kontroller. Man tycker ju att man är hyfsad på engelska, men när man skall förklara hela förloppet av en kontrollbesiktning med alla dess punkter, då letar man ord i bland.

Hur som helst så var de en nöjd och frågvis grupp som verkade genuint intresserade och det gör ju faktiskt det hela lite lättare. Intressant var ju att de, i alla fall i min grupp,  frågade mest om utbildning, korruption och vilka krav på kvalifikationer vi hade på blivande personal. I slutändan så verkade de i alla fall nöjda och glada när de bordade sin buss, på väg mot nya äventyr.

/Göran

Bilprovningen i Rissne

Här ser ni mig när jag försöker förklara besiktningsprocessen :D

Bilprovningen i Rissne

Kollegan Dusan blev både filmad och fotograferad när han guidade gruppen genom besiktningen.

Bilprovningen i Rissne
Bilprovningen i Rissne
Bilprovningen i Rissne
Bilprovningen i Rissne

Vi som bloggar

  • Catarina Besiktningstekniker i Falkenberg
  • Fredrik A Stationsledare i Skara
  • Fredrik G Stationsledare i Tidaholm
  • Gästbloggare Olika personers berättelser om Bilprovningen.
  • Göran Stationsledare i Stockholm-Rissne
  • Marit Kommunikatör i Kista
  • Mia Besiktningstekniker i Jönköping
  • Nelly Besiktningstekniker i Skellefteå