Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Solig söndag på Gärdet

Även fritiden ägnas en del åt fordon... :-)

Denna soliga söndag (18 maj) hölls "Prins Bertil Memorial" för 14:e gången på gärdet i Stockholm. Det är allmänt kallat för "Gärdesloppet" och gick av stapeln för första gången i februari 1922.

Dagens variant härstammar från 1993 och det nuvarande officiella namnet fick det år 2000. Detta är ett evenemang som brukar locka mängder med folk och så även detta år, mycket berodde säkert på högsommarvädret. Solen sken, flaggorna vajjade och humöret var på topp! Fina bilar överallt av alla de slag och fabrikat!

Det skulle gå att skriva spaltmeter om evenemanget, men enklare för alla att gå in på den officiella sidan och läsa själva: www.gardesloppet.com. Du kan även ta del av artikeln från 1922 som handlar om kappkörningen Gärdesloppet.

/Göran (P.S. Missa inte bildtexterna :D)

Undertecknad tänkte till och hängde på cykeln på bilen innan jag åkte in till stan för att kunna avverka den sista biten utan att fastna i alla köer.

Har nu även fått bevis på att det faktiskt, som min kollega Fredrik i Tidaholm har sagt, finns ett märke som heter Tidaholm. De var från början ett valsverk, järnbruk och vagnmakeri, men mellan 1906 och 1934 så fanns det även en produktion av lastbilar och bussar. Denna dag representerat av en stilig brandbil som agerade klätterställning åt nöjda barn.

Bilprovningen brukar vara aktiv på Gärdesloppet och så även i år. När jag var förbi och hälsade på så var det Maria, Gunilla, Neriman och Birgitta som var våra ansikten utåt. De svarade glatt på frågor från besökarna och blåste upp ballonger till barnen. Eftersom jag ändå var på plats, så fick jag hoppa in och svara på några MC-frågor

Gärdesloppet startade initialt 1922 som ett hastighetslopp som du kan läsa mer om här http://www.gardesloppet.com/site3/main.php?page=gardeshist.

Vi som bloggar

  • Catarina Besiktningstekniker i Falkenberg
  • Fredrik A Stationsledare i Skara
  • Fredrik G Stationsledare i Tidaholm
  • Gästbloggare Olika personers berättelser om Bilprovningen.
  • Göran Stationsledare i Stockholm-Rissne
  • Marit Kommunikatör i Kista
  • Mia Besiktningstekniker i Jönköping
  • Nelly Besiktningstekniker i Skellefteå