Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Utökat flexkontor - arbetsplats Jönköping!

Under förmiddagen kom en ung familj in och under tiden som pappan fick sin mc besiktad stod den unga pojken fascinerad och tittade på alla bilar som kom in, lyftes upp på lyftar, undersöktes och sedan kördes i väg. Kändes som om han kunde ha stått där hela dagen och tittat. Eller om han fått som han ville, stått under bilarna och tittat.

I dag har jag tillbringat dagen på stationen i Jönköping-Gamla Flygfältet. Det är vad jag kallar ett utökat flexkontor - lyxigt att kunna jobba på så många orter i Sverige egentligen - bara man har datorn med sig. 

Det ger mig även en möjlighet att fånga upp olika saker som stationen behöver ha hjälp med - som exempelvis nya affischer, synpunkter på webben och så vidare.

Jönköpingsstationen är den största stationen på orten och det jobbar ett tjugotal personer på stationen - både besiktningsingenjörer och besiktningstekniker. För er som inte är så insatta i besiktningsbranschen kan man generellt säga att  besiktningsingenjörer gör registreringsbesiktningar och besiktningsteknikerna gör kontrollbesiktningar.

Det roliga med att besöka en station med så många kompetenser är att det kommer in så många olika kunder och fordon. Det är liv och rörelse hela tiden.

Jag tog lite bilder när jag hade möjlighet.

/Marit

Mc-åkarna bokade inte av sina tider på grund av lite regn.

Med hjälp av en lyft, anpassad för mc - går det att besikta i en lämplig arbetshöjd.

Inne i lastbilshallen besiktar man husvagnar, släp, husbilar och lättare lastbilar. Den tunga trafiken besiktas i den väl anpassade stationen i Torsvik. På bilden syns Ludvig och Claudio.

Claudio på väg att hämta verktyg för att fullfölja besiktningen av ett släp (om jag kommer ihåg rätt)

Fokuserad blick på displayen som visar resultatet efter bromsprovet.

Peter gör en gasolkontroll på en husvagn - en av de tjänster som Bilprovningen rekommenderar att alla med gasolutrustning i semesterfordonen gör innan de reser iväg på lång resa.

En sak som man kan säga om medarbetarna på stationen är att de uppmuntrar kunderna att följa med vid besiktningen. Det är ju ett kanonbra sätt att få veta mer om sin bil. På bilden syns Jessica som precis har pratat med bilägaren om däcken (hann inte fråga om han ville vara med på bild)

Peter som provat flera stationer i Jönköping är nu tillbaka på den största stationen igen - välkommen!

Peter och Erik diskuterar lite kring bilen.

Regnet strilade i stort sett hela dagen och alla fordon som kom in droppade av vatten. Här Bloggarmia in action.

Mycket rörelse i hallarna och alla hjälper alla. Här Tobias och Mia.

Vi som bloggar

  • Catarina Besiktningstekniker i Falkenberg
  • Fredrik A Stationsledare i Skara
  • Fredrik G Stationsledare i Tidaholm
  • Gästbloggare Olika personers berättelser om Bilprovningen.
  • Göran Stationsledare i Stockholm-Rissne
  • Marit Kommunikatör i Kista
  • Mia Besiktningstekniker i Jönköping
  • Nelly Besiktningstekniker i Skellefteå