Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Magnus kollar så att vi håller stilen

Magnus på plats för att kolla att alla har en "clean desk" :D

Sedan 2012 jobbar vi på Bilprovningens huvudkontor i ett så kallat flexkontor. Det innebär att vi har våra jobbgrejer i ett personligt skåp och när vi kommer på morgonen kopplar vi upp vår bärbara dator till valbar skärm på kontoret. Själv är jag förtjust i fönsterplatser och eftersom jag är här vid sju (dock aldrig först) finns det gott om platser att välja mellan.

En av de mest drivande när det gällde övergången till ett flexkontor var vår tidigare vd Magnus Ehrenstråhle. "Clean desk" var mottot och han var en av flera som var mycket delaktiga i arbetet inför övergången från egna rum till ett flexkontor med helt fria platser. Läs mer...

Under drygt ett halvår innan flytten hade vi på kontoret flera workshops, vi diskuterade attityder, förmodade problem och farhågor. Dessutom tog vi fram en husbok med riktlinjer för att underlätta samarbetet och arbetsmiljön på det nya kontoret. Husboken kan du läsa här..PDF.

Allt detta arbete vi lade ner innan flytten ledde till att de positiva delarna med ett flexkontor blev övervägande. Resultatet av flytten till ett öppet flexkontor har varit att vi jobbar mer flexibelt, har färre långa möten och att vi vet mer om varandras arbetsuppgifter och därmed kan vara mer behjälpliga. Framför allt är det bättre stämning.

Dessutom har inställningen till att jobba hemifrån mer accepterad - vilket jag uppskattar mycket eftersom jag pendlar mellan Enköping och Kista. En dag i veckan försöker jag jobba hemifrån och med den teknik som finns tillgänglig kan jag alltid komma åt nödvändiga system och program.

Önskar er alla en suverän helg!

/Marit

Vi som bloggar

  • Catarina Besiktningstekniker i Falkenberg
  • Fredrik A Stationsledare i Skara
  • Fredrik G Stationsledare i Tidaholm
  • Gästbloggare Olika personers berättelser om Bilprovningen.
  • Göran Stationsledare i Stockholm-Rissne
  • Marit Kommunikatör i Kista
  • Mia Besiktningstekniker i Jönköping
  • Nelly Besiktningstekniker i Skellefteå