Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Vi som bloggar

Catarina, besiktningstekniker i Falkenberg

Jag jobbar på Bilprovningen i Falkenberg. Jag är 30 år ung. Jag är gift och har en son och två bonusbarn. Fritiden spenderar jag på en del träning, umgås med familjen och köra jänkare. Vi har en Cadillac de Ville -66, och det är familjens gemensamma intresse. 

Man kan tro att det bästa med att jobba på Bilprovningen är bilarna, men det är alla människor man träffar. Dels kunderna men framförallt arbetskollegorna.


Fredrik A, teamledare i Skara

Jag heter Fredrik A, är 35 år och jobbar som teamledare i Skara. På fritiden skjutsar jag barnen till fotbollsträningar och ridskola samt renoverar vår hästgård.

Det bästa med att jobba på Bilprovningen är mötena med kunder, att få träffa så mycket olika folk med olika bakgrund.

Fredrik G, teamledare i Tidaholm

Jag heter Fredrik, är 37 år och jobbar i Tidaholm. På fritiden pysslar jag med huset, jagar och lagar mat. En udda hobby är poi eller firespinning som det kallas. Det är något som jag bokstavligen "brinner" för. Det är när man svingar eldklot i kedjor för att göra olika rörelser/mönster i mörkret. Absolut ingen naturbegåvning men lite kul att plocka fram en ljummen sommarkväll. 

Det bästa med mitt jobb är alla trevliga kundmöten och förmånen att få jobba med sitt intresse för fordon av olika slag. När det gäller fordon är gamla fordon med en historia alltid trevligt.

Jag tycker det ska bli riktigt kul att här i bloggen få dela med sig av vad som händer på en liten station i Skaraborg!

Jimmy, teamledare i Sundsvall-Nacksta

Mitt namn är Jimmy och jag är teamledare på vår station Sundsvall-Nacksta. Min sambo säger att jag är 50 år men jag är bara 44! Mina största fritidsintressen är familjen, huset och renoveringar.

Med 6 barn, sambo hus och renoveringar så rusar tiden iväg. Håller alltid på med något och trivs med det sedan gillar jag gamla saker. Har haft flera veteranbilar genom åren men ett intresse av mekaniska urverk och klockor finns med detta har inte blivit utforskat ännu.

Favoritfordonsslag? Tänk att äntligen ha upptäckt Creative Technologie d.v.s. Citroen. En ”Padda” står högt på önskelistan…..

Det bästa med jobbet är definitivt kollegorna och alla kundmöten. Det känns som om mycket roligt som kommer hända i framtiden.

/Jimmy

Göran, teamledare i Stockholm-Rissne

Jag heter Göran, är 43 år och jobbar i Rissne. Utanför jobbet ägnas tiden mest åt huset samt en hel del fotografering. Det kan ju tänkas att det kommer att bli en del dykning framöver då ett dykcertifikat står närmast på agendan.

Det bästa med jobbet är, framför allt, kollegorna, men även alla de olika kundmöten som sker.

Marit, kommunikatör i Kista

Som kommunikatör är mitt jobb mycket varierat eftersom Bilprovningen är rikstäckande och har ett så starkt varumärke. Det är kul att få arbeta för ett företag som i stort sett alla fordonsägare i Sverige har någon relation till.

Det händer mycket runt om i landet och jag tipsar tidningar om olika aktiviteter, bloggar, publicerar nyheter och information på vår webb och på vår pressida hos Newsdesk. Jag twittrar för Bilprovningen via twitter.com/bilprovningen.
Jag är 49 år och bor i Enköping med min familj bestående av man och två döttrar.

Mitt stora intresse är trädgård och både jag och min man vill helst inte lämna tomten när vi väl är lediga. Just nu har vi runt 30-35 träd på tomten så det börjar bli mer och mer som en TRÄD-gård även om träden fortfarande är ynkligt små.

Mia, besiktningstekniker i Jönköping

Jag heter Mia och har jobbat på Bilprovningen sedan februari 2011. Min hemmastation är Jönköping-Gamla Flygfältet men jag frilansar även på andra stationer runt om i Sverige.

Jag har bil- och mcbehörighet och min fritid spenderar jag oftast resande och då helst på en Harley.

Min favoritresa gjorde jag 2003 till Harley Davidsons 100-årsjubileum i USA, kust till kust och vidare upp till Milwaukee och tillbaka igen. Nästa "långa" resa blir Europa runt på hoj.

Patrik, teamledare i Ljusdal

Jag är 42 år varav 18 av dessa har tillbringats på stationen i Ljusdal. Under dessa år har jag även varit lärare för nyanställda besiktningstekniker (kurser för personbil samt motorcykel). 

Fritidsintressen finns många men det huvudsakliga är min lilla familj med en liten 1-årig tös i centrum. Jakt är annars en avkopplande hobby. 

Jag tycker att det bästa med jobbet är alla människor man träffar under en arbetsdag vilket är bättre än att glo in i en maskin 8 timmar per dag. Det är kunderna i (eller på) fordonen som är intressanta.

Vi som bloggar

  • Catarina Besiktningstekniker i Falkenberg
  • Fredrik A Stationsledare i Skara
  • Fredrik G Stationsledare i Tidaholm
  • Gästbloggare Olika personers berättelser om Bilprovningen.
  • Göran Stationsledare i Stockholm-Rissne
  • Marit Kommunikatör i Kista
  • Mia Besiktningstekniker i Jönköping
  • Nelly Besiktningstekniker i Skellefteå