Bilprovningen

Camilla Blennow, områdeschef

Att vara tillgänglig för medarbetarna är en av de viktigaste uppgifterna jag har som platschef berättar Camilla Blennow, platschef för stationerna Helsingborg-Ättekulla, Helsingborg-Berga och Eslöv.

Beskriv en dag på jobbet

- En av mina viktigaste uppgifter på jobbet är att vara tillgänglig för alla medarbetare. Min dörr står alltid öppen och kan jag hjälpa till gör jag gärna det. Jag börjar varje arbetsdag med att gå runt och prata med alla som jobbar den dagen. Därefter diskuterar jag och stationsledaren planering, produktion, personalbehov, behörighetsbehov, ja i stort sett allt som berör produktionsplaneringen och framtiden för företaget.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga i ditt jobb?

- Intresse för människor, förmåga att vara lyhörd för medarbetare och kunder och att vara engagerad i jobbet. Jag tycker också det är viktigt att se till att alla som jobbar tillsammans är medvetna och insatta i stationens resultat eftersom det skapar ett större engagemang till våra affärer och våra kundmöten.

Vilken utbildning och yrkesbakgrund har du?

- Jag är utbildad driftingenjör inom energiförsörjning. Anställningen jag hade innan jag började på Bilprovningen var hos ett drivmedelsbolag och där var jag transportchef för sydvästra Sverige.

Vad lockade dig till Bilprovningen?

- När jag anställdes på Bilprovningen var det klart att monopolet för kontrollbesiktningar skulle släppas samma år. Det jag tyckte var intressant med Bilprovningen då och även nu är se möjligheter med det som en förändring medför.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Alla möten med olika människor.

Kvinna

Camilla Blennow, områdeschef

Det här gör områdeschef

Som områdeschef på Bilprovningen har man ansvar för ett antal besiktningsstationer och för medarbetarna som arbetar på dessa. Områdeschef är en nyckelperson som skapar nya affärer och erbjuder tjänster som ökar trafiksäkerheten på Sveriges vägar. Viktigt är att verksamheten drivs med hög lönsamhet och god kvalitet, att medarbetarna utvecklas och att Bilprovningens kunder är nöjda.

Utbildning och bakgrund

Som områdeschef måste ha minst gymnasieutbildning med examen från ett treårigt program. Till detta tillkommer erfarenhet av att leda och driva en verksamhet med uppemot tjugo medarbetare, erfarenhet från affärs- och marknadsorienterad verksamhet med stora krav på kundservice samt dokumenterat god erfarenhet av att driva verksamhet med goda resultat gällande lönsamhet och kvalitet.