Mer innehåll

"Positiv utveckling av jobbet"

Christer Frykenholt har arbetat längst på Bilprovningens station Göteborg-Aröd som firar 35 år den 5 april 2023. Stationen öppnade 1988 vilket är samma år som Christer började i Bilprovningen. Här kan du läsa om hans resa från då till nu.

Christer Frykenholt är den medarbetare som arbetat allra längst på Bilprovningens station Göteborg-Aröd som firar 35 år onsdagen den 5 april 2023. Stationen öppnade 1988 vilket är samma år som Christer började i Bilprovningen. Så här besvarade han våra tre vetgiriga frågor om resan som han gjort från då till nu.

Var det en självklarhet att börja på Bilprovningen?

- Nej, inte alls. Att jag hamnade här var en slump. Mitt första jobb var hos Volvo Cars där jag arbetade med krocksäkerhetsprover i fem år. Därefter gick jag vidare och blev säljare men permitterad efter ett år. Det var i samband med detta som jag såg en annons om att Bilprovningen sökte besiktningsingenjörer. Annars hade jag nog inte sökt, berättar han.

Christer började på Bilprovningens dåvarande station i Sisjön. Han utbildade sig inom lätta fordon och tunga fordon och samtidigt som han började sin utbildning på Kungliga Tekniska Högskolan för att bli besiktningsingenjör blev han erbjuden jobb på Göteborg-Aröd vilket han tackade ja till.

Vad var det som lockade med Göteborg-Aröd?

- Göteborg-Aröd hade ett bredare utbud och tog emot fler fordon än Sisjön. Det var därför som jag ville dit. Stationen var riktigt fräsch då. Och lunchrummet med sitt ljusinsläpp har alltid varit fint och trivsamt.

29 år senare är Christer kvar på stationen och har arbetat klart längst av alla kollegor på stationen.

Varför har du blivit kvar på stationen?

- För mig som är teknikintresserad har jobbet utvecklats och ändrats positivt. Det har varit charmigt med teknikskiftet från analogt till digitalt och från mekanik till elektronik. Jag skulle inte säga att det har blivit lättare men bredare. Numera arbetar jag som teknisk konsult mot flera företag. Till exempel är jag rådgivande när det gäller konvertering av fordon och vad detta innebär registreringsmässigt för fordonen. Det är spännande och intressant, avslutar han.

Klicka här för att läsa mer om att jobba och göra karriär på Bilprovningen.

bilprovningsklädd man står framför en port till en besiktningsstation

Christer Frykenholt framför en av portarna till Bilprovningen Göteborg-Aröd Foto: Bilprovningen