Mer innehåll

Bilprovningen Göteborg-Aröd fyller 35 år

Hipp hipp hurra! Onsdagen den 5 april fyller en av våra största och mest välbesökta stationer 35 år. Vi firar med att bjuda kunderna på godis.

Den 5 april 1988 slog Bilprovningen upp portarna till sin station Göteborg-Aröd. Sedan dess har hela 35 år hunnit passera. Födelsedagen firas hela veckan lång med att bjuda kunderna på godis, så varmt välkommen förbi, oavsett om du ska besikta ett fordon eller inte.

Kanske springer du på Christer Frykenholt när du är hos oss. Han är den medarbetare som har jobbat allra längst på stationen. Han har hunnit se mycket under sina 35 år på Bilprovningen och berättar bland annat om teknikutvecklingen. Läs intervjun med Christer här.

I Göteborg sedan 1964

Till Göteborg kom Bilprovningen redan 1964.

Den första stationen, Göteborg Svingeln, låg på Frigagatan. Detta var en av MHF:s testanläggningar som övertogs efter köp. Dess läge var centralt men besvärligt ur trafiksynvinkel. Den bestod av flera fack varför inkörning och backning ett antal gånger per besiktning behövdes. Verksamhet bedrevs där fram till årsskiftet 1968/69.

Den andra stationen, Göteborg-Slottsskogen, fanns på Margaretebergsgatan 2. I Säröbanans garage för vanliga bussar och rälsbussar ställdes i ordning två besiktningsbanor för alla slags fordon. Stationen hade ett centralt läge men med vissa besvärliga tillfartsgator. Men alla Göteborgare visste var Slottsskogen låg så alla kom fram. Den användes till en ny anläggning var färdig i Mölndal 1971.

en svart bil står parkerad på gårdsplanen framför en bilprovningsstation

Den 3-7 april firar Bilprovningen Göteborg-Aröd sitt 35 årsjubileum med godis till kunderna. Foto: Bilprovningen