Mer innehåll

Är du kund i Östersund?

Visste du att vi är stolt sponsor av Tullus SG Skidskytte? Tillsammans med Friends vill vi medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Det här är vårt sätt att tacka och ge tillbaka för alla de år som vi har verkat i Östersund.

Vår ambition att medverka till en tryggare idrott för barn och unga med hjälp av insatser av stiftelsen Friends som vi är nationell partner till sedan 2021.

Nu har vi inlett ett samarbete med Tullus SG Skidskytte. Valet av förening gjordes av personalen på Bilprovningen i Östersund.

- Vi är glada och stolta att ha blivit utvalda av personalen vid Bilprovningen i Östersund, säger Jan Forsgren, ordförande i Tullus SG skidskyttesektion. Genom Bilprovningens samarbete med Friends får vi ta del av deras kompetens för att skapa en tryggare idrott.

Trygghetskartläggning av Tullus

Samarbetet börjar med en trygghetskartläggning av Friends där alla ledare och aktiva 11-18 år i föreningen får svara på en webbenkät.

Tillsammans med föreningsansvariga och styrelsen i Tullus går Friends igenom resultatet från kartläggningen som ger en nulägesbesiktning av hur ungdomarna upplever stämningen och förekomsten av kränkningar och diskriminering samt hur ledarna ser på föreningens trygghetsarbete.

En strategi för trygghetsarbetet framöver

Kartläggningen avslutas med en handledningsinsats av Friends där man tillsammans med ansvariga i Tullus identifierar fokusområden och en strategi för föreningens fortsatta systematiska trygghetsarbete.

Läs mer om Bilprovningens partnerskap med Friends.

Läs mer om Bilprovningens sponsring av lokala idrottsföreningar.

en man i bilprovningskläder ligger ner och testar skidskytte, han får instruktioner av en man som sitter bredvid och i bakgrunden syns ungdomar utöva skidskytte i en stadion

Bilprovningens stationschef i Östersund testar skidskytte under översyn av Tullus ordförande Foto: Tullus SG Skidskytte