Mer innehåll

Vi har utsetts till Sveriges mest hållbara besiktningsföretag 2023

Svenska konsumenter har återigen utsett Bilprovningen till Sveriges mest hållbara besiktningsföretag. Vi är så tacksamma för den fina utmärkelsen. Nu känner vi oss ännu mer peppade att göra skillnad.

I undersökningen Sustainable Brand Index 2023 har 29 000 svenska konsumenter bedömt vilka varumärken som är den svenska marknadens mest hållbara. I årets undersökning ingick Sveriges 418 mest välkända varumärken.

När resultatet offentliggjordes idag stod det klart att Bilprovningen återigen utsetts till ”branschbäst” bland företag inom fordonsbesiktning. I den totala rankingen ligger Bilprovningen på plats 67 (av 418).

Jobbat med hållbarhet i 60 år

- Det är inte alltid så lätt för företag att påvisa sitt arbete för en hållbar utveckling, även om det har pågått i 60 år och är ryggraden i verksamheten som i Bilprovningens fall. Därför känns det extra roligt att få den här fina utmärkelsen. Det är en bekräftelse på att svenska folket har uppmärksammat våra insatser för att fordonsflottan och förarna ska vara så trygga och klimatsmarta som möjligt. Stort tack, nu känner vi oss ännu mer peppade att göra skillnad, säger Charlotte Tverved, hållbarhetsansvarig på Bilprovningen.

Läs mer om Bilprovningens arbete för en hållbar utveckling.

Om Sustainable Brand Index

Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesstudie om hållbarhet. Studien har genomförts årligen sedan 2011. I 2023 års studie har ett riksrepresentativt urval av 29 000 svenskar intervjuats under perioden november 2022-februari 2023. Totalt 418 varumärken har bedömts utifrån hur de upplevs prestera inom de 17 globala hållbarhetsmålen.

Läs mer om undersökningen Sustainable Brand Index.

glad kvinnlig medarbetare i bilprovningskläder ger tummen upp

Dagens besked gjorde Charlotte Tverved, som är hållbarhetsansvarig på Bilprovningen, glad och stolt. Foto: Bilprovningen