Mer innehåll

Vi firar 30 år på Storängsvägen i Strängnäs

Bilprovningens station på Storängsvägen 5 i Strängnäs fyller 30 år. Detta firas på stationen måndagen den 16 maj.

1992 var ett händelserikt år. "Rederiet" hade premiär och blev snabbt en tittarfavorit, Tre Kronor besegrade Finland och vann hockey-VM, Riksbanken höjde marginalräntan till rekordhöga 500 procent och Bill Clinton blev president.

Samma år den 15 maj flyttade också Bilprovningen till sin nuvarande lokal i Strängnäs, vilket innebär att stationen på Storängsvägen 5 fyller 30 år idag, söndagen den 15 maj 2021.

Firas den 16 maj

30-årsjubiléet firas på stationen måndagen den 16 maj. Då kommer den att vara pyntad med ballonger och kunderna bli bjudna på godsaker samt en liten överraskning - så varmt välkommen att titta förbi, även om du inte ska besikta ditt fordon.

I Strängnäs sedan 1964

En bit utanför Strängnäs, i Malmby, iordningställdes en del av Vägverkets lokaler som en första anläggning för Bilprovningen. Stationen öppnade den 16 november 1964. Minnesbilden av den är en mycket trång yttergård där det krävdes stor körskicklighet att både komma in i och ut ur besiktningslokalen. Även utfarten på riksvägen var riskfylld med flera tillbud och t o m någon olycka.

En ny station inne i Strängnäs togs i bruk den 1 juni 1967. Den 23 september 1977 flyttade Bilprovningen till en egen anläggning på Lärlingsvägen. När anläggningen såldes flyttades verksamheten till Storängsvägen 5 där vi alltså har funnits sedan den 15 maj 1992.

Exteriör bild på Bilprovningens stationsbyggnad i Strängnäs.

Bilprovningens station på Storängsgatan 5 i Strängnäs fyller 30 år. Foto: Bilprovningen