Mer innehåll

HLR - för din och vår trygghet

För oss står alltid kundernas och medarbetarnas trygghet i centrum. Många av våra stationer är därför utrustade med hjärtstartare och personalen uppmuntras att regelbundet genomgå HLR-utbildning för att snabbt kunna rycka in ifall det skulle behövas.

Det är viktigt att såväl kunder som medarbetare kan känna sig trygga på våra stationer, både till vardags och om olyckan skulle vara framme.

Därför är det ett medvetet val från vår sida att uppmuntra personalen att regelbundet genomgå utbildning i hjärt- och lungräddning. Många av våra stationer är dessutom utrustade med hjärtstartare.

Nu i veckan fick medarbetarna vid vårt huvudkontor en uppfräschning i sina HLR-kunskaper och tidigare i våras var det personalen på vår station i Kramfors som övade upp sina kunskaper. Tufft, men nyttigt och alla dockor överlevde.

Räddade livet på en kund

För några år sedan räddade två besiktningstekniker i Östhammar livet på en kund som kom in med sitt femåriga barnbarn för att göra en efterkontroll.

När kunden plötsligt segnade ned och låg livlös på golvet var de snabba och handlingskraftiga. Den ena startade hjärtmassage och den andra ringde efter ambulans. Strax innan ambulansen anlände piggnade kunden till och var vid medvetande. Kunden bars ut på bår och ambulansen lämnade stationen i full utryckning.

Kvar på stationen fanns barnbarnet som givetvis var fundersam över vad som hade hänt morfar. Produktionen rullade på och teknikerna turades om att ta hand om och sysselsätta henne. Efter tre timmar kom till slut flickans farfar och farmor och hämtade henne.

Dagen efter fick killarna ett glädjebesked av en granne till kunden som kom förbi och berättade att han hade överlevt - förmodligen tack vare deras ingripande.

Bilprovningsmedarbetare genomgår praktisk HLR-utbildning på dockor

Personalen på Bilprovningen i Kramfors genomgår HLR-utbildning. Foto: Bilprovningen