Mer innehåll

Dags för däckrazzior – för bättre miljö och ökad trafiksäkerhet

Kampanj Däckrazzia, som är en samverkan mellan Bilprovningen, Energimyndigheten, VTI, Däckbranschens informationsråd och NTF, genomfördes i Sverige för första gången hösten 2004.

Stärkta av det positiva resultatet utökades satsningen. Till och med 2020 har över 600 däckrazzior genomförts runt om i Sverige.

Efter att Polisen har gjort en ordinarie trafikkontroll erbjuds de som vill att få sina däck undersökta. Syftet är att påminna bilister om sitt ansvar att ha koll på däcken och varför detta är viktigt.

Dålig koll på sina däck

Vid förra årets däckrazzior hade tre av fyra bilister inte kontrollerat däcktrycket under den senaste månaden eller visste inte när det hade gjorts senast. Var åttonde bedömdes ha alldeles för lågt tryck i minst ett däck.

Årets razzior inleds på måndag

Idag bjuds pressen in till årets däckrazzior som drar igång måndagen den 30 augusti och pågår till och med den 16 september. Några av de orter som ingår är Göteborg, Nyköping, Visby, Malmö, Umeå och Kristianstad. Klicka här för att läsa mer.

Skylt intill bilväg med texten däckrazzia