Kontrollbesikta ditt fordon hos Bilprovningen

I Sverige finns drygt 7,5 miljoner registrerade fordon. För att alla dessa fordon som kör runt på våra vägar ska vara säkra, både för medtrafikanter och för miljön, behövs regelbundna besiktningar.

Vi utför noggranna kontroller av alla Sveriges fordon och om något behöver repareras eller åtgärdas kan vi guida dig på vägen, så att ditt fordon fungerar på bästa sätt och är säkert i trafiken.

Bokning

Du som äger personbil, mc, lätt lastbil eller lätt buss får en inbjudan från oss med förslag på tid när det är dags för kontrollbesiktning. Passar tiden så bokar du den genom att du betalar in besiktningsavgiften.

Läs mer om vår inbjudan


Du kan också boka tid för besiktning via internet eller ring oss direkt: 0771-600 600.

Till internetbokningen

Hur mycket kostar det?

Hur mycket besiktningen kostar beror på vilket fordon som ska besiktas. Titta i vår prislista för att ta reda på vad som gäller för dig. Om den uppgift du söker inte finns med, kontakta vår bokning så kan de ge dig svar.
Telefon: 0771-600 600

Till våra priser

Inför besiktningen

När och hur ofta du behöver komma in på kontrollbesiktning beror på vad det är för fordon och vilket registreringsnummer det har. Läs mer om din besiktningsperiod och vad du kan kontrollera själv inför din besiktning.


Inför besiktningen

Vad vi kontrollerar

En besiktning är en grundlig undersökning som utförs av specialutbildad besiktningspersonal. Vi går igenom din bil noggrant, invändigt och utvändigt, gör kontroller och mätningar så att din bil ska vara säker ur både trafik- och miljösynpunkt.


Läs mer om vad vi tittar på vid en besiktning av personbil

Efter besiktningen

När besiktningen är klar får du ett protokoll. Läs mer om vad protokollet innehåller och vad resultatet innebär för dig som fordonsägare.


Läs mer om protokoll och efterkontroll 


Tillbaka till toppenSenast ändrad: 2015-02-12 | Skriv ut

Dela med andra:

Dela